9 oktober 2011: Vitesse Ter Straeten - Scoutaboe

Vittesse Ter Straete vs Scoutaboe Allmighty 2-3

Aanwezig: Knut; Daf; Ziggy; Sammy; Ice-T; Sabbiwabbi; Topper; Wullocks; Boffin; Beert; Daan; Styllezz; Daeltje; Lila; Bosko
Plein: De Koude Keuken
Arbiter: 1 van de beste

Verrassing alom 8u15 in het Handelshuis, Ziggy was namelijk op tijd. Bleek dat hij zijn bed nog niet gezien had en kwam rechtstreeks van de Gaybar. Na de lange rit richting St-Andries was het meteen duidelijk. Het zou een zware match worden. Het plein en het weer zorgden hiervoor.

Bij aanvang van de match greep Scoutaboe zowaar direct de tegenstander bij de keel, figuurlijk nog voorlopig. Er werd in het openingskwartier vooral aanvallen te noteren van onze flanken. Danny Boffin had hier de 1-0 enkele keren aan de voeten. Helaas is zijn linkervoet zijn rechter niet. Nu, het is hem vergeven, want hij was een ware duivel voor zijn rechtstreekse tegenstander. Na een kwartier kwamen de VTS'ers wat meer in de match. Via rechts zette zij zich eens door, via de korte hoek belandde hun schot in 1 fase op de deklat en de 2e paal en dmv een pantersprong in de handen van Knut.

Uitstel van executie zo bleek want een minuut of 10 later was de 1-0 toch te noteren. Na enig combinatiewerk kwam VTS alleen op doel af, hun afwerking was onoverkomelijk.

Tijd om het gaspedaal weer wat in te drukken. Lila, ingekomen voor Styllez bleek een gouden wissel te zijn. Nog geen 5 min. op het veld en hij schoot het leer na een corner snoeihard binnen. Scoutaboe geloofde meer en meer in zijn kansen. Al is de volgende aanval wel weer van VTS te noteren. Knut ging goed plat op een schot uit de 2e lijn, maar kon evenwel niet klemmen. Alle chance dat hun goed gevolgde spits naast besliste.

1-1 aan de tme.

Na zowat 10 minuten gebeurde er een domme fout in de eigen zestien. Een elfmeter is het gevolg. Hun aanvaller was iets te nerveus en schoot over.

Daarna was er weer een aanval van VTS (ze speelden nu met zowaar 4 spitsen). Ze omspeelden onze verdediging, en met 2 man voor doel is Knut kansloos. 2-1. Niet volgens Lila die best wel in zijn dag was na 'the shag van zijn leven'. Meermaals trok hij de aanval op gang, maar stuitte enkele keren op een goede keeper. Via Ice-T kreeg Styllez de bal. Die zette zich door, sneed naar binnen en scoorde met een fenomenaal schot. Zelfs Robben zou applaudiseren. Het geloof in en vooral de wil naar een zege steeg. Vitesse werd wat nerveus en bitsig. Getuige de natrap op Ice-T, de tackle op Sabbiwabbi (die toch met wat show neerging), ... . Toen Lila de bal aannam en richting doel spurte, werden er maar liefst 3 fouten op hem begaan. Gelukkig floot de ref enkel de laatste. Een penaal. Bert durfde het aan en zette de 2-3 op het scorebord.

Traditiegetrouw geven we het in de laatste minuten nog bijna weg. Dit was deze keer niet anders. Een Vittesser kwam alleen voor doel, schoot hard, maar op de deklat. Knut krijgt de rebound te volle op de borst en komt zonder adem te zitten. De bal werd buitengeschoten, maar VTS had het niet door dat er fair play in het spel moest zitten. Woorden zoals rotzak en achterlijken gingen over en weer. Nu werd er bijna letterlijk naar de keel gegrepen. De scheids lostte dit schitterend op, en floot wat later af. Een verdiende zege, met enig geluk. Maar het mag ook eens mee zitten.

Knutter