14 augustus 2011: SV Werken - Scoutaboe

Stormvogels Werken 2 - 3 Scoutaboe

Voor Scoutaboe speelden: Knut (c), Daf, Galje, Bart V, Pauling, Boffin, El Coene, Vjeet, Raconé, Swosloay, Stylezz, Boes, Lila, Maarouffi, Daelhia Opm: Bert viel tijdens de opwarming uit.
Supporters: Forrest, Kimpe, Dreet, Sofie, Rama en een vriend, excuses als ik nu iemand vergeet.

Zondag 14 aug, een datum die nu in het geheugen geschrift staat. Verrassingen alom. Swos, Dhaelhia en Bert tekenen onverwachts present voor de match tegen de Stormvogels. De ploeg en het plein waar het voor scoutaboe allemaal begon. Het werd een race tegen de klok voor sommigen, maar iedereen, op Styllezz na haalde de limiet van 9u handelshuis. Bij aankomst in Werken merkten sommige toch enkele bekende gezichten bij SV Werken. Oa een Pierpont, Samois, Joeri en Verhelst spelen immers bij de Stormvogels. Allemaal geen slechte voetballers medunkt. Een afstraffing was het verwachtende scenario.

En de match begon zoals het scenario deed vermoeden. Of toch de eerste 5 minuten. De SV'ers duiken op rechts voor de goal op, maar Knut dekt zijn korte hoek goed af. Voor de rest van de eerste helft komt Knut niet meer voor in het verhaal, dit dankzij de sublieme verdediging van Scoutaboe.

Het komende half uur was namelijk Scoutaboe-time. Met bij momenten goed combinatie-voetbal afgewisseld met klasseflitsen van oa Styllezz (zijn 5minuten langer slapen deed hem blijkbaar zeer veel deugd), Vjeet, Boffin en El Coene. Rushes op links nam Raconé voor zijn rekening. Kansen werden gecreërd, voornamelijk via strakke voorzetten van Danny "Klaaj" Boffin. Enkel was er wat malchance in de afwerking, tot plots Swos er anders over besliste. Via een scherpe pass werd hij voor de keeper van SV Werken gelanceerd en faalde niet. 0-1 Scoutaboe en zijn supporters gingen uit hun dak. Kort hierna toonde Vjeet zich een ware Bergkamp. Balletje rechts voorbij de verdiger en zelf links, alleen voor doel, maar besloot nipt naast. Een zeer hoopgevende en oogstrelende eerste helft was voorbij, waar scoutaboe eigenlijk meer verdiende dan een 0-1.

Na de koffie ging groen-wit op zijn elan door, en kwam makkelijk tot aan de SV'se goal. Wederom slaagden we niet in af te werken. Na een minuut of 10 zette Boffin zichzelf weer door op rechts en leverde een fenomale voorzet af die niet te missen was. Styllez maakt niet graag simpele doelpunten dus besloot na. De daaropvolgende intrap van SV was wel heel zwakjes en geraakte slechts tot bij een verdediger, daar fruselde Styllezz die bal mooi af en maakt met een heerlijke lob de 0-2. Liever moeilijk dan makkelijk dus. Meteen grijpt scoutaboe weer de macht. Ditmaal word El Coene alleen voor goal gelanceerd. Een kans dat hij normaal nooit laat liggen, ging toch naast. Knut, die zich tot dan enkel moest beperken tot wat opraapballen, was de goal al aan het vieren. Met het laaste kwartier in zicht kwamen de Stormvogels toch geleidelijk aan meer opzetten. Gelukkig was er nog Bart V., die doorgebroken spelers terughaalde met enkele vlijmscherpe tackels. Secken, die een 'galje' legde in de tème, moest toch eens ingrijpen waardoor Scoutaboe een vrije trap aan de rand van de 16 moest toestaan. Het geplaatst schot werd door Knut in 2 tijden gepakt. Toch kwam Werken nu meer opzetten, en kon Verhelst van aan de carré aanleggen. Knut kon het schot wel nog pakken, maar was machteloos op het schot van de goedgevolgde Stormvogel, Kevin Deroo genaamd.

In plaats van te beginnen twijfel kroop Scoutaboe weer vooruit, met een corner als gevolg. Boffin leverde een prachtige hoekschop af, die Raconé mooi afronde. Emo-momentje van de match, Raconé liep direct naar de goal naar vrouw en kind. Met nog iets minder dan 10 minuten op de klok, weigerden de Stormvogels zich neer te leggen bij een 1-3. En zoals hun naam luid, stormden ze naar voren. Mede door de fysiek er wat doorzittende STB'ers kwam diezelfde Kevin Deroo voor doel. Hij leverde een ferm kanonschot af en 2-3. Velen dachten aan Stvv-Club Brugge. Waar het nog 3-3 werd in de laatste minuut. Zeker toen het laatste wapenfeit ook een vrije trap was, hetzij van iets verder of die klojo van een dufer. Al happend na adem en met paniekvoetbal behaalde Scoutaboe toch het eindsignaal zonder tegendoelpunt.

2-3 Eindstand, de bakken Jupiler konden komen: 1 voor Amy, 1 van de kas en 1 van laatkomer Styllezz

Er moet ook wel nog bijverteld worden dat Pauling wss de hele match niet gepasseerd werd, en dikwijls perfect kon uitvoetballen, hetzij dankzij een zich goed aanbiedende Lila en Raconé. Daardoor werd Pauling door velen als man van de match bestempeld.

2-3, We zijn van niemand bang

(DS)