6 april 2012: St.-Jorisvrienden - Scoutaboe

Talentjes: Daffie, Stylezz, Klaasje, Bosko, Topper, Powling, Swos, Bullie, Raçoné, Bertje, Sabbie, Zeggy, Dreetje, Sammy

Supporters: Forreet zonder Melissa

Omdat ik op de vooravond van ons groot dansfeest, door Topper meer dan eens de LIGHTNINK genoemd, de slaap niet kan vatten, probeer ik dan maar het spektakelstuk van eerder deze avond neer te pennen. Weliswaar met enkele Marie-Christinetjes in mijn botten. Alvast bedankt aan taxi Bert om mij veilig thuis te brengen, en aan mijn vader om de deur tussen garage en keuken te openen, zodat ik toch op mijn kamer geraakt ben. Mijn kamer, alwaar ik nu dit verslag uit mijn typemachine wring. Eerst even mijn waterschildpad Barney te eten geven. Daarna wat meer over de eerste time. En de tweede ook als ik het nog weet.

Enkele waggelingsjes later.

De eerste helft begon alvast zeer goed voor STB. Ik kan mij niet voorstellen dat de bal veel op onze eigen helft heeft vertoefd. Daarom alvast een dikke duim voor Klaasje die een ware gesel was voor de "kletse biele" en de rest van de verdediging door zijn voortdurend storen. Alleszins ook een grote pluim voor ons middenhelft van Champions League-niveau: Sabbie, Raçone en Bertje! Applaus. Zij wonnen elk duel op het middenveld, en alsof ze na deze inspanningen nog niet versleten genoeg waren, verstuurden ze telkens nog wat magistrale doorsteekballetjes richting Klaas, Stylezz en Roeland. Deze drie idioten vonden het blijkbaar niet nodig om de bal tegen de netten te prikken en vonden telkens een fantastisch keepende thuisdoelman op hun weg. Op een gegeven moment redde deze fitte jongeman in één fase drie staalharde trappen (1x Klaas, 2x Stylezz) vanop nog geen twee meter van zijn doel, eentje zelfs van nog wat dichter. Ook de referee was ons niet gunstig gezind toen Stylezz een goede doorsteekpass van Bertje/Raçoné/Sabbie over de lijn werkte maar toch afgekeurd zag. Verder werd ook een mooi kopbaldoelpunt van Daffie afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook kregen we nog een strafschop voor een fout buiten de zestien, en die besloot Bertje dan maar in eer en geweten op de doelman te trappen. Scoutaboe heeft al deze nonsens niet nodig en via alweer een goede doorsteekpass van Raçoné kon Stylezz de bal meepikken, zijn verdediger passeren en de bal pasklaar leggen voor Bosko die ietwat nerveus binnentikte. Een meer dan verdiende 0-1 verscheen op het bord. Daarna had Scoutaboe wat minder overwicht, maar ook keeper Dreet moest niet overdreven veel in actie komen. Ook mogen we zeggen dat onze defensie met Dieter 'Ivanovic' Blomme, Maarten 'Terry' Deseck, Tim 'Luiz' Deweerdt en Mathias 'Cole' Pauwelyn Chelsea-gewijs onverzettelijk bleef.

Koffie met pauze en pauze met koffie. En sigaretten hé, of wuk peis je ?

Meteen werd duidelijk dat die gozers uit Zillegem, met hun spuuglelijke FC Bologna-truitjes, er wat meer zin in hadden. Nu kampeerde het leer vooral op de helft van Scoutaboe. Er volgden behoorlijk wat acties en hoekschoppen van de Sint-Jorisvrienden, maar voorlopig bleef onze Chelsea-achterhoede dapper standhouden. Het middenveld had dus wat meer verdedigend werk en aanvallend kwam Scoutaboe er moeilijk uit, behalve via enkele sprintjes en dieptepasses van Bullie, waarbij Stylezz éénmaal in het zijnet besloot. Veel mocht het niet baten, want toen de bal bij een SJV-aanvaller kwam, kapte hij twee verdedigers uit een schoof de bal onder Dreetje in doel. 1-1. Jammergenoeg. Maar geheel volgens de spirit van Scoutaboe, trokken onze jongens weer in de aanval alwaar we nog enkele kansen in elkaar knutselden. Het bleef bij knutselen tot de allerlaatste minuut, waarin Bertje een splijtende pass verstuurde door de verdediging richting Stylezz. Een Quickzilveren Stylezz nam de bal gulzig aan, schakelde zijn verdediger uit en prikte de bal oververdiend tegen de netten. Nog geen minuut later klonk het eindsignaal. De thuisdoelman verdween meteen richting kleedkamer. Jammer voor die man, hij keepte een wereldmatch. Wist hij veel dat hij geen partij was voor almighty STB !

Meteen na de wedstrijd werd Lila (samen met Knut op individuele stage in München met Arjen Robben, de killer van die losers van Manchester - we schijten trouwens op alles wat Manchester heet - United) op de hoogte gesteld van zijn tattoo-gebeuren. Waarschijnlijk keert hij al terug uit Duitsland met een arend (of adelaar?) op zijn gespierde bovenarm. Maar morgen wordt alles beter, dan is het LIGHTNINK en kunnen we dansen. Hopelijk kan Deweerdt dan zijn fascinatie voor alles wat irrelevant is (hoesjes van smartphones, het drankgebruik van Beentje, 56 pinten van Forreet, de uitvinding van de lens door Vincent van Gogh) wat meer onder stoelen of banken steken. Altijd moeilijk voor een leerkracht natuurlijk.

Ik dank u alvast voor het lezen van mijn semi-zatte perikelen en hoop u volgende week zondag opnieuw te mogen groeten.

Uw aller vriend
Stylezzje

P.S.: Ik heb niet echt mijn waterschildpad eten gegeven, dat had ik al voor de match gedaan. Dat van die waggelingsjes is weliswaar niet gelogen.

P.P.S.: Met gemak 800 woorden eruit geperst, en als ik voor mijn opdrachten Engels 300 woorden moet schrijven fret ik mijn kas op. Bedankt voor de inspiratie, biancoverdi !