10 oktober 2010:Scoutaboe - Rickvrienden

Spelers: Kimpe, Bart, Potje, Daf, Deweerdt (C), Bert, Raçone, Klaas, Stylezz, Bosko, Frast, Lila, Stof, Dreet, Swos
Arbiter: Dreet & Knut (die "dwaazn" roept en dan bijna een gele kaart geeft)
Supporters: Forreet, Melissa, Linne, Bull (knieblessure), Seckn (tweede week op rij niet op tijd uit bed geraakt), Vis & Marthe, Elke (& Warre?), Virgs (met zwangerschapsmisselijkheid!), vergeet ik iemand?

In navolging van het weekend van vorige week hadden sommigen hun conclusies getrokken en toch net iets vroeger in bed gekropen. Dit leidde tot een ongekende frisheid en alertheid bij de groen-witten. Gelukkig maar, want we kregen de genadeloze Rick-vrienden op onze teljoor.

Achteraan beginnen opbouwen is niet alleen mooi, het levert ook op blijkbaar: Kimpe speelt Daf aan, die doorspeelt naar Klaas. Klaas via Stylezz naar Deweerdt die de bal tot bij Bert brengt. Bert met een mooie dieptepass op Bosko, die beheerst afwerkt. 1-0 na enkele minuten.

De mannen uit Zwevezele schoten plots ook wakker want lange Karel ging op wandel voor de elfmeterlijn en knalde staalhard binnen. 1-1 en de bordjes weer in evenwicht.

Daarna ging het weer wat op en af, met kansen langs beide kanten. Maar het waren de Rick-vrienden die via een gemeten voorzet op voorsprong kwamen. 1-2 en Scoutaboe op achtervolgen aangewezen.

Daarna trok Scoutaboe weer in de aanval, wat resulteerde in een hoekschop. Klaas gaf die snel mee aan Stylezz, die tegen de achterlijn zijn man voorbijging en voor doel bracht. Bosko besloot op een verdediger, maar gelukkig was Deweerdt goed gevolgd om zijn 2e van het seizoen tegen de netten te prikken. 2-2 en STB weer op gelijke hoogte.

Ruststand: 2-2

Na de (na)dorst te hebben gelest en enkele wissels doorgevoerd te hebben konden we weer aan de bak. Scoutaboe raakte maar moeilijk op de helft van de tegenstander en het was vooral de Rick die kansen kreeg. Een hoge voorzet werd door alles en iedereen gemist, behalve door Ri(c)k die er zijn voorhoofd tegen zette en de bal achter Kimpe zag verdwijnen. 2-3 en Scoutaboe opnieuw in de achtervolging.

Dat probeerden ze ook, met enkele goede aanvallen van Lila en Dreet (die wel buitenspel stond). Jammergenoeg was de laatste, voorlaatste of derde laatste pass niet altijd even zuiver, waardoor we niet veel kansen meer kregen. De Rickvrienden probeerden wel, maar geraakten niet door onze verdediging, waar Potje aan een sterk debuut bezig was na enkele maanden blessure. Dan maar met een afstandschot dachten "de vrienden". 2-4 en opnieuw het nakijken voor de groen-witte Arenden. Daarna werd de wedstrijd opnieuw wat evenwichtiger, Frast kopte nog naast (de bal) en Stylezz besloot op de doelman na een individuele actie, maar veel mocht het allemaal niet meer baten. We gingen douchen na een 2-4 nederlaag. Wel mag gezegd worden dat we een zeer goede eerste helft en een dappere tweede helft speelden.

Eindstand: 2-4

Op naar volgend weekend. Vrijdag nemen we KSA St-Trudo te grazen en zondag gaan de Hadikades eraan.