15 november 2009:Vogelzang - Scoutaboe

Vogelzang-Scoutaboe 2-0

Scoutaboe: Boes, Stof, Bart, Topper, Bull, Ollie, Klaas, Raçon, Lila, Knut, Frast, Roeland, Daan,
Niet op het appel: Bjorn… (graag een woordje uitleg bij een rondje

Knut, Lila, Bert en Stof kwamen van een galabal in Diksmuide. Waar Knut een nieuw Tuborg record probeerde te vestigen en Stof zich toelegde op het verzamelen van telefoonnummers
terwijl Bert en Lila een oogje in het zeil hielden naar schone keppen.

De rit in de wagen van Roeland was al een ervaring op zich. Terwijl hij in vijfde reed en er het geluid van in eerste uitkwam wisten we dat er iets “loss” was met de banden en inderdaad er zat een magisch tapje in de band, want iedereen die het aanraakte begon spontaan te bloeden… of was het inkt? De ex-leraar was gelekt door een rode balpen. Kwam dit door een avondje heimelijk verbeteren in de garage. Of weerwraak van een ontevreden student? We zullen het wellicht nooit weten.
Voor de zoveelste match op rij kwam er van opwarmen niet veel in huis. Tussen het depanneren door probeerde Knut er nog enige Tuborgs uit te krijgen, maar zonder veel resultaat, hij voelde zich te beroerd om zijn Jean-Marie Pfaff impressie van vorig jaar te herhalen en besloot op de bank te beginnen. De vierde doelman zou nog eens de borst moeten nat maken en ik voelde mij aangesproken aangezien Ruben Veramme niet aanwezig was.
Voor mij werd een staaldraad gespannen bestaande uit Stof, Topper, Bart en Bull. Dat zou de fysiek sterke vogels moeten afweren. Voor deze linie deden Daan en Bert het hart van het middenveld pompen. Zo pompten ze passes naar Raçon en Klaas. Die de gebalde vuisten van het lichaam zouden vormen en met voorzetten zouden dreunen op het frèle lijf van de vogel uit Waardamme. Daarvoor lagen de sluipschutters Frast en Roeland op de loer om ieder foutje van de zangvogels genadeloos af te straffen met goals. Met deze opstelling zouden we die Peruschen een ander liedje laten zingen. De eerlijkheid gebiedt dat we goed weerwerk boden maar toch een goal slikten in de eerste helft op een scherpe corner door een beer van een (struis)vogel. Keihard 1-0 tegen ons doos. Maar toch geloofden we nog in ons kansen, want in het spel waren ze niet zoveel beter en Vogelzang moest het zonder hun beresterke “Koptje” stellen (die aan de kant zat met een blessure). Aan de tijm werd Bert gewisseld voor Lila die beloofde te scoren en Knut was er toch in geslaagd om zich over zijn nachtelijke bier heen te zetten en hij zou in de spits post vatten. Maar toch mocht het niet baten vroeg in de tweede helft maakten ze met een laag afstandsschot geplaatst in de hoek 2-0. Dit was het signaal dat er iets moest gaan gebeuren, Bull werd in de spits gezet en Klaas nam de rechtsachter voor zijn rekening. Tevergeefs, veel kansen kwamen er niet meer uit voor Scoutaboe die wel bleef proberen. In de pittige duels was er wel even sprake van een niet gefloten penalty fout op Roeland, maar verder voor de rest…
Zo lijkt Scoutaboe meer en meer weg te drijven van de kaap van 15 overwinningen en lijkt mijn velletje gespaard. Halleluija!!!!

Verslag : Tim Dickel