6 november 2009:Steenbrugge - Scoutaboe

Steenbrugge – Scoutaboe : 2 - 2

Spelers: Andreas, Arne, Bertn, Daf, Dreet, Sabbe, Raçon, Frast, Knut, Stof, Boes, Bull, Roselle,
Toeschouwers: Sara, Tsjip, Marksje

Onze jaarlijkse gala -match speelden we voor het eerst niet tegen VV Gistel, maar tegen nieuwkomer Steenbrugge. De voorbije jaren zorgde scoutaboe steevast voor spektakel tijdens zijn avondmatchen bij kunstlicht. U herinnert zich de 0-6 overwinning waarschijnlijk nog van vorig jaar. Ligt dit late uur ons beter dan de zondagse morgenstond? Of was de tegenstand van een ander kaliber? De proef op de som…
Met een beperkte kern trok scoutaboe ten strijde naar Assebroek. De tegenstand liet op zich wachten, waardoor we een uitgebreide opwarming genoten. Vele spelers oogden toch net iets vuriger en frisser als op de doorsnee zondagmorgen. We waren ook aangenaam verast toen onze verzorger Tsjip voor het eerst in 6 jaar een uitmatch kwam bijwonen. Weliswaar zonder spons en emmer water, maar het motregende toch. Steenbrugge in speelde in het rood-wit en had enkele bekende gezichten van de brugse beren onder zich.

De match werd op gang gefloten. Scoutaboe speelde mee, maar nam zeker minder het initiatief in handen. Steenbrugge drukte via enkele corners, met een goed koppende middenvelder. Een schot strandde op de lat. Hier kwam scoutaboe goed weg. Af en toe kwamen we er even uit. Raçon had enkele schietkansen uit de tweede lijn, de bal zweefde telkens over. Onze spits Bull, werd meermaals diep gestuurd maar kon niet scoren. De oorzaak hier was meestal een dikwijls onterecht gefloten buitenspel. Het technische middenveld van Steenbrugge speelde steeds opnieuw beheerst een-tweetjes, met hakjes als handelsmerk. Zo creëerden ze meerdere halve kansen. Keeper Dreet hield met enkele goede parades zijn netten leeg. Toch kon rood-wit nog voor de pauze scoren. Steenbrugge passeerde via de linkerkant enkele mannetjes en kon een vrije man aan de baklijk aanspelen. Die trapte onhoudbaar binnen. Kort erna kon dribbelkont Arne na een lange rush op rechts aanleggen, maar hun keeper lag in de weg. Roselle en Boes centraal in de verdediging hielden hun tegenstanders goed in bedwang en de backs, Daft, Stof controleerden goed.

Na de pauze had scoutaboe het de eerste minuten erg moeilijk. De tweede bal was steeds voor de tegenstand. Bull en Frast kwamen goed terug en hielpen storen. Toch was scoutaboe niet ongevaarlijk. Opnieuw enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Een buitenspel voor iemand die niet actief aan het spel deelnam, enkele onterechte handsballen tegen Bert, bal net over of niet binnen de lijn… meestal in ons nadeel. Een verre bal op Bull werd teruggespeeld naar Sabbe, pas naar en vrijstaande Bert, de perfecte assist op de borst van Arne, die loeihard aan de eerste paal binnenknalde. Een ontlading. De match kabbelde verder, maar scoutaboe was duidelijk meer aanwezig. Stof speelde de bal vanaf de linkerkant in de loop van Bull, die zijn mannetje eraf liep en aan de eerste paal binnentikte. 1-2 voor Scoutaboe. Er werd voortdurende gewisseld bij de tegenstand, want nu was het niet scoutaboe die een arsenaal aan bankzitters had. Er lag veel ruimte, Andreas dekte nu de linkerkant en Roselle hield de counters op met enkele goede tackels. Na een paar mooie combinaties kon een tegenstander, net buiten de baklijn, de bal mooi over de verdediging, buiten bereik van Dreet plaatsen. Jammer, 2-2. Het spel ging goed op en neer. Scoutaboe hoopte natuurlijk nog op een winning-goal. Opnieuw werd Bull buitenspel gefloten, terwijl Knut eigenlijk richting bal liep. Moeilijk te zien voor de scheidsrechter natuurlijk, maar het werd stilaan een gewoonte. Toen de bal door een Steenbruggeling over de achterlijn van Scoutaboe werd geduwd, alvorens hij kon voorzetten, floot de scheidsrechter toch hoekschop. Voor Dreet werd het plots even teveel en hij verliet zijn geëmotioneerd het plein. Knut nam zijn plaats in voor de laatste minuten. Uiteindelijk een faire tegenstand, met een terechte 2-2 uitslag. We kijken uit naar een eventuele volgende ontmoeting.

Verslag DS