Spelers: Knut, Frast, Maarten, Stof, Vahilwestylez, Daften, Berten, Topper (C), Bosko, Bull, Bjorn, Sammy, Boes, Sabbe, LiLa, Klaas.
Scheidsrechter: Topper (eerste helft), Boes (tweede helft)
Schruwelende delegé annex coach: Kimpe
Toeschouwers: Emmy, Pheline, Linne, Nesta, Ann, Marthe, Forest

De eerste match van het nieuwe seizoen werd beslecht in het Amersveldestadion, dat in de heenronde nog een aantal keer de thuismat zal zijn voor Scoutaboe. Vijftien hongerige krijgers meldden zich aan voor de jacht. De uitgekozen prooi? Sport 70, een verduiveld sterke tegenstander die vorige week "de ploeg die vorig jaar nooit verloren heeft" geklopt. Het eerste kwartier bevestigde dit en was duidelijk voor de bezoekende ploeg. Enkele acties van hun pijlsnelle spitsen en een resem ingestudeerde corners met de kopbalsterke nummer 5 als speerpunt zorgden voor hete standjes voor doel, maar keeper Knut hield de netten schoon. Hij moest zich alsnog gewonnen geven op een verraderlijke bal vanaf de rechterflank.

Na de 0-1 kropen de bezoekers terug en dat hadden ze beter niet gedaan. Scoutaboe nam het initiatief met plezier over en drukte hen terug in hun eigen strafschopgebied. Bij de eerste doelpogingen ontbrak een goede afwerking, maar het geloof in de gelijkmaker groeide na een aantal gevaarlijke hoekschoppen. De 1-1 viel dan ook op een stilstaande fase. Een vrije trap van Arne kwam na wegkoppen terecht bij Bert die de bal met een weergaloze volley in de rechterhoek deed verdwijnen. "Een blondelleke," zei Sabbe achteraf terecht.

Tijdens de rust kwam er een mooi moment voor Topper. Onder luid applaus kreeg hij officieel de kapiteinsband van Scoutaboe overhandigd, die hij sprakeloos in ontvangst nam.

Na de rust werd Scoutaboe koud gepakt op een hoekschop. De doorbotsende cornerbal werd sluw binnengekopt door de vermaledijde nummer 5 van Sport 70. 1-2 en hoed af voor hoe die man steeds op de juiste plaats staat. Scoutaboe liet zich echter niet onbetuigd. Er werd opnieuw veel druk gecreëerd en Arne besloot op de deklat. "De aanhouder wint," moeten de groenwitten gedacht hebben en toen opnieuw Arne tussen een stel benen een klein gaatje vond, stond het 2-2.

Met nog een kwartier voor de boeg gingen beide ploegen resoluut voor de overwinning. Sport 70 had tijdens de tweede helft nog een aantal open kansen gekregen, maar keeper Knut hield de ploeg meermaals recht met zijn katachtige reflexen. Voor Knuts prestatie was het des te jammer dat Scoutaboe in de blessuretijd het deksel op de neus kreeg. Een diepe pass over de verdediging en een aalvlugge spits velden het trieste verdict. Een gelijkspel ware zeker billijk geweest.

Toch putten de hongerige leeuwen van Scoutaboe moed uit deze wedstrijd. Gelijke tred houden met toch een van de betere ploegen uit de reeks, is allerminst een slecht begin en biedt hoopvolle verwachtingen voor de match tegen Vitesse-Ter Straeten. (RG)