11 oktober 2009:Scoutaboe - SK Podium

Scoutaboe – SK Podium 1-1

Spelers: Andreas, Arne, Bertn, Sammy, Daf, Dreet, Sabbe, Raçon, Frast, Klaas, Knut, Stof, Lila, Maarten, Roeland, Weerdt, Boes, Bull
Scheidsrechter(s): Sabbe en Boes
Toeschouwers: Virgs, Elke, Vis, Sara, Kimpe, Dixie, Marksje, Jens, Femke, Marthe


Zondag morgen 9u, iedereen redelijk op tijd, behalve 1 uitgaander Stoftje. Zoals gewoonlijk was iedereen weer fit en klaar voor een pracht van een wedstrijd. Na de zege van onze dierbare rode duivels geloofden er toch velen in allez allez.

Het fluitsignaal ging en daar rolde de bal. Tik tik middenveld en we waren vertrokken. Onze voorste gelederen gingen tamelijk goed van start. Na enkele prachtige acties van Roeland, Arne, Bull, en de captain, vielen ook enkele doelkansen, maar met een zeer goede keeper van de tegenstander ging de bal maar niet binnen.
Na een ongelukkig foutje in het strafschopgebied van de tegenstander, kregen wij een penalty, Black Stallion: Dreet Mpenza zette die om in een 1-0 voorsprong. Zo gingen we ook de rust in.

In de rust ging het wat minder goed, maar toch bleef iedereen zich inzetten. De verdediging had meer en meer werk, met enkele puike blokkades van Sabbe, Daft, Seck, Sammy,…
In het middenveld deden Raçon en Bert het helemaal niet slecht, enkele malen een mooi gekruist shot naar 1 van de aanvallers, Arne of Bull, maar de 2-0 kwam er helaas niet. Het moest ervan komen, en daar viel de 1-1. Verder kunnen nog enkele mooie fases vernoemd worden van Knut, Klaas, en Andy, maar de verdediging was te sterk.

We besloten de match met een 1-1 gelijkspel en met 2 rode select-ballen die in rook zijn opgegaan.
We danken SVD Kortemark (en afvalverwerking Shanks) voor hun heerlijke geur op het 2de plein in Handzame, en zijn toch ook wel een beetje blij dat er weer iemand te laat was.

Dank aan arbiters Sabbe en Boes, de supporters en Dick Advocaat.

(L.L.)