Spelers: Knut, Frast, Stof, Daften, Berten, Topper (C), Bosko, Bull, Sammy, Boes, Sabbe, Bart, Andreas, Dries.
Scheidsrechter: Stof (eerste helft), Daften (tweede helft)
Schruwelende delegé annex coach: Kimpe
Toeschouwers: Sara, Forest, Tonie.

Rond negen uur scheen een stevig ochtendzonnetje over het Amersveldestadion. Knut vertelde in geuren en kleuren over de stoten tijdens het planweekend, Sabbe klaagde over pijn in zijn rug na een weekje Scheldevaren, Dries snakte naar zijn eerste match van het seizoen, Frast piekerde over d'overkomste roend de noene en Stof en co hadden in Oostnieuwkerke de wet van de stoerste doen gelden. Ondanks dit alles stond ieders geest scherp voor de match tegen Oud Savio.

Bart, innovatief zoals steeds, koos voor een alternatieve opwarming. Hij had opzettelijk zijn voetbalschoenen thuis laten liggen en met een Cancellaravaart fietste hij zijn spieren los. Dat zou hem geen windeieren opleveren.

De eerste helft werd gedomineerd door een oorlog op het middenveld. Heel weinig ruimte, daardoor ook vaak veel foute passes. Oud Savio had licht veldoverwicht en stak met enkele corners als eerste de neus aan het venster. De eerste kleine kans kwam er via Bosko, die tweemaal mocht trappen in de grote rechthoek. Een keiharde kopbal van Topper belandde naast.

De eerste helft kabbelde rustig voort met nog steeds veel middenveldspel af en toe een halve kans voor beide ploegen. De verdedigers van Scoutaboe hielden Oud Savio monddood, met Bart in een glansrol. Hij liep moeiteloos alle gaten toe en diende tegelijkertijd als ideaal luchtafweergeschut.

De twee goals voor de rust vielen een beetje uit de lucht. Na doorkoppen van Topper veroverde Bosko de bal. Die zag hoe Bull vertrekkensklaar stond en stuurde hem de diepte in. Bull omzeilde handig de buitenspelval en verschalkte vanuit een scherpe hoek de uitgekomen keeper. Een aanval volgens het boekje en groenwit op voorsprong.

De euforie was echter van korte duur. Een corner van de bezoekers werd kort genomen en het schot uit de tweede lijn belandde net onder de lat en net buiten het bereik van keeper Knut tegen de netten: 1-1. Na de gelijkmaker volgde nog een heet standje voor het doel van Scoutaboe en Boes redde een bal van de lijn.

Tijdens de rust werd kapitein Topper bestookt met buitenlandse interesse voor Bart. Ook een zaakwaarnemer van Standard zag in hem de ideale vervanger van Oguchi Onyewu. "Maak die jongen zijn kop niet zot," fulmineerde Topper. Sabbe, met zijn connecties in de Antwerpse onderwereld, bestelde alvast zilveren kogels voor het geval er nog andere kapers op de kust zouden komen.

Na de pauze dreef Oud Savio de druk op. Er kwamen gaten op het middenveld en Scoutaboe werd tegen de eigen grote rechthoek gedrukt. Vele doorsteekpasses en voorzetten werden moedig ontzet. Uiteindelijk viel dan toch de 1-2. Een schot belandde pardoes tegen de onvermoeibare benen van Bart en ging ongelukkig binnen.

Het initiatief lag nu bij groen-wit, maar aanvallend kon het niet veel klaarmaken. Bull stond op een eiland en moest het vaak doen met enkele weggekeilde ballen. Als hij dan toch een nuttige bal kreeg, had hij af te rekenen met de secure verdediging van de bezoekers. Na een geloste bal van de keeper besloot Bosko vanuit een heel scherpe hoek in het zijnet. Dat was dé kans op de gelijkmaker, want even later werd aan de overkant de 1-3 binnengekopt.

Vlak voor tijd werd een doorgebroken Bull neergelegd in het strafschopgebied en scheids Daften legde de bal op de stip. Sammy nam plaats achter de bal, maar besloot net over. Na een verdienstelijke match opnieuw geen overwinning voor Scoutaboe. De tegenstander van volgende week, de Brugse Beren, is met een gelijkaardige prestatie op het veld zeker te pakken. Avanti il biancoverdi! (RG)