4 oktober 2009: Brugse Beren - Scoutaboe

Brugse Beren 5 - Scoutaboe 3

Spelers: Knut, Dreet, Daften, Bart, Daan, Lieven, Arne, Klaas, Swos, Bull [C], Sammy, Boes, Sabbe, Andreas, Raçon en met speciale vermelding Jannabanana
Scheidsrechter: Boes (tweede helft)
Toeschouwers: Sara

Zondagmorgen na een Bourgondische barbecue van de scouts werden we verwacht op de terreinen van Daverlo bij de Brugse Beren, los osos de Brujas, Medv^d ze Bruggy… Ze hebben met voorsprong het meeste buitenlandse spelers van de B-fair competitie, dat staat vast. Op het forum had onze Russische international al laten weten dat hij voor tegengewicht zou zorgen. In het seizoen 2007-2008 speelde scoutaboe drie keer tegen de Beren en won telkens. Een seizoen later, werd nipt verloren. Het beloofde dus een leuke match te worden.

Keeper Dreet had wat last van zijn maag, dat had zijn chauffeur Knut ’s morgens reeds gemerkt. Het dienstmeisje van Stof zorgde er in persoon voor dat hij er niet kon bijzijn, Tim, Bert, Kimpe en Bosko hadden huwelijkverplichtingen.

Na een vijftal verkenningsminuten lieten de beren, nog zoekende naar organisatie, Sabbe te dicht bij de baklijn komen. De brugse goalie kon het schot blokken, maar een goed gevolgde Arne prikte de bal in de netten. Een gedroomde start! Het spel ging vervolgens goed op en neer. Scoutaboe merkte al vlug dat er een paar zeer snelle en technische voetballers speelden bij de Beren. Onder andere aan de linkerkant moest Jan heel attent blijven, en kwam dan ook goed voor zijn mannetje. De gelijkmaker kwam er toch via een bal in de rug van de verdediging. Scoutaboe hield gelijke tred, er kwamen meerdere voorzetten via Bull of Arne, maar geen goal. Zoals de voetbalwet het zegt, viel die goal natuurlijk aan de andere zijde. In het strafschopgebied lijkt het even op een flipperkast: Klaas krijgt de bal op een ongelukkige plaats, een hand van Dreet, een voet van Bart, een tackle van Boes, … maar toch een tegentreffer. 2-1. De scheidsrechter speelde ook een hoofdrol met enkele dubieuze beslissingen en het fluiten van verkeerde inworpen. Scoutaboe liet zich niet inpakken door de beren, het speelde goed mee. Een kleine technische fout van Bart zorgde echter voor dom balverlies. De beren toonden nogmaals hun snelheid en scoorden de 3-1. Nog voor de rust ging Bull door op een heel diepe bal. De keeper wou die wegkeilen in de tribunes, maar schoot tegen Bull aan en de bal liep tergend traag zijn goal binnen.

Na de rust wordt de sfeer iets grimmiger. De scheidsrechter vroeg ons tijdens de rust, om iemand van onze bankzitters te laten fluiten, aangezien de beren maar 1 wisselspeler hadden. Na heel wat getwijfel, en het aanhalen van een gelijkaardig probleem vorig seizoen, nam Boes toch de fluit in zijn hand. Bedankt Boes. De eerste minuten was er geen groot doelgevaar aan beide kanten. De beren konden iets meer gevaar creëren via eentijdspasses over de verdediging, waar hun snelle mannetjes konden op inlopen. Een spits breekt door. Dreet komt gepast uit, Bart snelt ter hulp, maar de brugse beer kan toch voorzetten. Daan die goed voor de goal opduikt, wil de goal voorkomen, maar raakt de bal ongelukkig zodat de 4-2 cijfers op het bord komen. Even later kwam Dreet in botsing met een brugse aanvaller die alleen op doel afging; strafschop. Er was opnieuw heel wat discussie aangezien beide spelers met hooggegeven been op elkaar in beukten. Maar de bruggeling aan het kanon trapte beheerst binnen. 5-2 Op het middenveld heerste strijd. Er werd heel viriel voetbal gespeeld met vele kleine foutjes. Na een stevige, maar correcte tussenkomst van Daft, liet scheidsrechter Boes terecht doorspelen. Hij werd stante pede omringd door meerdere Brugse beren die een fout gezien hadden. De bal komt uiteindelijk bij Arne terecht, die met een mooie pass door de verdediging Sabbe aanspeelt. Die kapt, en scoort. De gemoederen worden bedaard en het spel wordt weer op gang gefloten. De laatste minuten kon Scoutaboe misschien nog aanspraak maken op een tegentreffer op basis van de doelpogingen. Lieven, Arne, en Knut dreigden nog, maar zonder resultaat.

We onthouden een goed meespelend Scoutaboe, dat echter vooral door onverzorgde passing net geen eerste overwinning kon behalen.

(DS)