Trainer: Stijn Vandousselaere
Spelers: Jan Kimpe, Dieter Blomme, Tom Cortvriendt, Tim Deweerdt, Bart Verhulst, Kristof Vandecasteele, Dries Sabbe, Bjorn Rosselle, Bert Reynaert, Daan Wouters, Dries Raçon en Roeland Gunst
Wissels: Weert komt erin voor een geblesseerde Rocky; Rocky komt erin voor Daan (en zijn gevoelige voet)
Meegereisde toeschouwers: Elke, Bieke, Virginie, Melanie, Lindsay, Nesta en Jochen

Een match op vrijdagavond, het is eens iets anders. Daar kwam nog eens bij dat er in de rood-zwarte tenuetjes gespeeld werd, kwestie van de gewone uitrusting te sparen voor de match van zondag. In de eerste helft was het al Scoutaboe wat de klok sloeg. VV Gistel kon werkelijk geen enkele goede combinatie op de mat leggen. Keeper Kimpe had het vooral koud in zijn pyjama-achtige outfit.

Desondanks liet VV Gistel zich niet onbetuigd met hun viriele spel. Vooral de schenen van een bedrijvige Bert moesten het ontgelden. Scoutaboe was heer en meester op het middenveld, maar veel uitgesproken kansen kon het niet creëren. Een schot van Bert uit de tweede lijn en een vrije trap van Bull bezorgde de Gistelse keeper toch wat moeilijkheden. Voorts werd de thuisverdediging tegen het doel gedrukt, maar de hete standjes in het strafschopgebied konden niet verzilverd worden. Sabbe kapte zich vrij om te schieten, maar een schot werd door een been van een verdediger in corner gewerkt.

Eén keer moest de keeper van de thuisploeg zich gewonnen geven, maar het schot van Roeland spatte uiteen tegen de onderkant van de lat en kaatste opnieuw in het veld. Over de lijn of niet? Het zal een eeuwig discussiepunt blijven. Wat vaststond, is dat het eindsignaal van de eerste helft vooral voor VV Gistel niet ongelegen kwam.

In het begin van de tweede helft had Scoutaboe het minder onder de markt. De druk op het middenveld viel weg en Gistel kwam al dichter bij het doel. Hun jonge, vinnige spitsen werden echter goed opgevangen door een solide spelende verdediging. Gaandeweg werd het spel ook bitsiger. Na enkele onbestrafte fouten en dubieuze beslissingen voor beide ploegen moest de scheidsrechter het wat ontgelden.

Halverwege de tweede helft kwam Scoutaboe op een diefje op voorsprong. Na een flauwe uittrap van de keeper kon Roeland de bal controleren en doorsteken naar een goed inlopende Björn, die de bal voorbij de aanstormende doelman puntte. 0-1 en vooral op basis van de eerste helft was deze voorsprong verdiend te noemen.

Hierna ontaardde de match een beetje. Het gebekvecht tussen een gefrustreerde speler van Gistel en de scheids laaide hoog op en het spel verwaterde. De Kortemarkse formatie hield gemakkelijk stand en als Gistel dan eens voor doel verscheen, werd de bal veilig door de verdediging of keeper Kimpe weggewerkt. Toen het laatste fluitsignaal viel, dankte Scoutaboe de meegereisde supporters.

De tweede overwinning kwam er na een sterke collectieve prestatie. Nu zondag staat er Essepaté op het menu. Als Scoutaboe met dezelfde inzet en aanvalslust voor de dag komt, zullen de Essevrienden van goeden huize moeten komen om het groen-witte blok te verschalken!

Verslag : Roeland Gunst