18 februari 2007 : St-Jorisvrienden - Scoutaboe

St.-Jorisvrienden - Scoutaboe : 3 - 2
Scoutaboe: Knutter, Chico, Daft, Paene, Rocky, Sosijs, Pettriek, Roland, Wullock, Swos, Bull en Forrest.
Supporters: Linne met Nesta.
Arbiter: ne goeien allesis

Zaterdagavond, er wordt weer heel wat over en weer gediscusieërd over een mogelijke ploegopstelling en vermoedelijke te-laat-komers.
Tijdens de gesprekken, wordt er heel wat genageld. Zo rond een uur of 12 is dit gedaan, enkelen gaan naar huis, anderen naar het jeugdhuis. Knut krijgt nog "e zotte schie" en zet rond 1 uur nog aan naar die fameuze kokkenennefuif en treft daar nog een scoutaboër of 3 - 4 aan.
Wanneer deze rond te 4u30 in Kmark passeren, merken deze dat alles blijkbaar al dicht is. Dit wil zeggen dat alle in Kmark verblijvende voetballisten zeker 3 uren half geslapen hebben. Eerlijk we hebben al erger meegemaakt.

Nu over de zondagochtend zelf. De weergoden waren in een goeien dag allesinds en niemand was te laat. We zetten aan richting groene meersen.
Tijdens de opwarming werd de ploegopstelling besproken en er werd eens aan gedacht om daften een andere positie te geven, centraal verdediger i.p.v. rechtsbak. Chico nam de RB- positie in.
De match gaat van start en er wordt schoon over en weer gevoetbald met heel wat (halve) kansen langs beide kanten. Langs de ene kant meer dan aan de andere welliswaar.
Tot plots in de +/- 12' een actie wordt opgezet van de vrienden van Joris. Het was een schone doorsteekpas van 1 van de oranje mannen, zodanig dat hun spits alleen voor Knut komt en meer chance heeft dan de doelman. 1-0.
Nu nog geen 5 minuten later blundert diezelfde Knut en mist een voorgezette bal die zo weer de netten deed trillen. Hij neemt deze goal op zich. 2-0 nu nog niks gedaan, we zijn al van verder teruggekomen.
Scoutaboe wanhoopt niet en begint beter samen te spelen. De verdediging is haast op geen fout meer te bespeuren en het middenveld kan geregeld eens Bull lanceren, die telkens op een blauwe-kaalkopkeeper stuit. (hij had carnaval gaan vieren ofzo). Ik geloof dat het plots Roelandt was die na een schoon samenspel onderuit wordt gehaald in het 16-metergebied van de tegenstand. PENALTY fluit de scheids. Tim Deweerdt hoort zijn naam langs alle kanten van de groene meersen gescandeerd worden en neemt hierbij zijn verantwoordelijkheid. Hij knalt het leer schoon in de linkerhoek voorbij mr. blauwhoofd. Het is zijn eerste goal in het shirt van Scoutaboe na heel wat palen, deklatten en keepers geraakt te hebben. Hij is hier duidelijk tevreden mee. Proficiat Paene.
Dan gaat het over en weer voetballen weer netjes verder tot beetje voor rust er een ietwat lepe goal gemaakt word door de oranje mannen. Een voorzet vanop hun rechterflank komt voor de goal. Knut heeft hem, maar met de vingertoppen. Hun spits beslist echter om er toch zijn voet tegen te zetten en de 3-1 te scoren.
RUST
Forrest komt er in ten nadele van Chico die zelf om zijn vervanging had gevraagd.
Een goeie 10 minuten ver in de 2de helft maakt Bull er 3-2 van. Uit een scherpe hoek allesinds en geheel op Bull zijn manier. Bal aannemen, 2 man op snelheid dribbelen en keihard pleuren.
Veel viel er dan niet meer te noteren, maar ik doe het toch. Rocky liep, spurtte vooral eigenlijk veel meters. Forrest en Paene sandwichten nog een st.-Jorisvriend in eigen 16-metergebied zonder gevolgen. Daft deed het niet onaardig op zijn nieuwe plek. Sosijs liep veel vrij op de rechterflank en was dus steeds aanspeelbaar. Petriek heeft eens een man of 4 voorbijgedribbeld. Wullock speelde een goede, serene match. Roelandt kan zich ook op de linkerflank goed bezighouden.
Bull nu al aan zijn 6de treffer van het seizoen zit en Swos nog zijn schuld van in de heenronde heeft afgelost.

Wanneer de scheids afschuifelt denken we terecht dat een 2-2 of een 3-3 een fairdere uitslag had geweest. Nu ja, we roken er 1 (allez toch de rokers onder ons met Forrest op kop), we drinken er een rodenbach op en zijn klaar om rick zijn vrienden naarste weekend te ontvangen.

Verslag door de ogen van een keeper.
Gegroet Knut