5 november 2006 : Scoutaboe - Vitesse

Scoutaboe - Vitesse 3-5
Kortemark, 5 november 2006

Scoutaboe: Jan Kimpe, Tim Deweerdt, Tom Cortvriendt, Bart Verhulst, Dieter Blomme, Jeroen Verscheure, Andreas Vanneste, Jan Vandaele, Bert Reynaert, Bjorn Rosselle, Jasper Wouters, Dries Sabbe, Dries Raçon, Tom Denoo, Wesley Puype, Kristof Vandecasteele, Roeland Gunst, Daan Wouters en Stijn Vandousselaere (coaches)

Scheidsrechters: De Hr. Bert Reynaert (eerste helft), De Hr. Tim Deweerdt (tweede helft)

Doelpunten voor Scoutaboe:
Roeland Gunst
Wesley Puype
Jasper Wouters

Vol goede moed na de prachtprestatie van vorige week begint Scoutaboe aan zijn match tegen Vitesse, een te duchten tegenstander die groen-wit in het verleden al een 5-1 en een 6-0 aan de broek smeerde.

Scoutaboe begint opnieuw in een 4-5-1-opstelling aan de wedstrijd, met de wederoptredende Jan Kimpe als goalie. De eerste tien minuten gaan gelijkop, Scoutaboe tikt het balletje tamelijk vlot rond, Vitesse kiest vaker voor de verre bal in de rug van de verdediging.

Na een tiental minuten wordt Vitesse steeds gevaarlijker, de Bruggelingen hebben enorm veel gestalte in de ploeg en duiken vaak op in de rug van de verdediging. Bij een van die doorbraken is het raak en komt Vitesse op 0-1. Even later staan de bordjes alweer gelijk wanneer Roeland er eentje mooi over de keeper heen tegen de netten mikt: 1-1.

De vreugde is echter van korte duur, een minuut later zet Vitesse al orde op zaken en scoren ze de 1-2 wanneer een opkomende middenvelder iets te veel ruimte krijgt. Even later krijgen de toeschouwers een prachtdoelpunt voorgeschoteld wanneer een Bruggeling de bal aanneemt buiten het strafschopgebied, rond zijn man draait en met een krul de 1-3 ruststand vastlegt.

Vitesse gaat in de tweede helft door op het elan en komt al gauw op 1-4, een doelpunt na een ongevaarlijk lijkende vrije trap die voorbij alles en iedereen valt en na de bots in de verste hoek binnengaat. Slim werk van de aanvallers van Vitesse, die onze verdedigers het verdedigen onmgelijk maakten. Na tien minuten komt er weer wat vuur in de match wanneer Dries Sabbe de bal van een verdediger afsnoept en deze doortikt naar Wesley, die hem mooi tegen de netten prikt: 2-4.

Vitesse geeft niet af en Jan Kimpe krijgt verscheidene keren de kans om te bewijzen dat zijn keepersinstinct nog intact is. Onze goalie staat echter machteloos wanneer Vitesse een man-meer-situatie na ongecontroleerd doorschuiven van Scoutaboe uitbuit om simpel de 2-5 te scoren.

Scoutaboe blijft er voor gaan, vooral Bjorn blijft recupereren en ballen rondstrooien, en op links benut Andy enkele keren mooi de ruimte om de bal voor te brengen. Bij een van die acties komt de bal bij de nooit aflatende Tom Cortvriendt die hem vanuit moeilijke hoek mooi voor doel tikt, waar de aanstormende Jasper het leer voor alle zekerheid nog een tikje geeft: 3-5. Mooie actie van Bull en de eerste Scoutaboegoal voor Jasper, proficiat Jasper! 3-5 is meteen de eindstand van een aardige partij waarin Scoutaboe hard gevochten heeft en er voetballend probeerde uit te komen maar zijn meerdere moest erkennen in het atletische en snel diep spelende Vitesse.