17 december 2006 : Scoutaboe - FC Veteranen Aneca

Scoutaboe - FC Veteranen Aneca : 3-3
Kortemark, 17 december 2006

Laatste match voor de winterstop. Echt winteren doet het nog niet maar na de zware regenval van zaterdag vrezen we het slechtste voor de toestand van onze grasmat. Het blijkt reuze mee te vallen, enkel de kleine carré lijkt wel een moddervijver. Dat belooft voor de keepers! Ondertussen in de kleedkamer is het opvallend leeg. Kwart na negenen al en nog maar een achttal thuisspelers. Onze linksback rucky heeft de dag ervoor duidelijk in het sop gezeten en verkeert nog in feeststemming. Terwijl de tegenstander zich aanmeldt verschijnen dan toch nog enkele verdwaalde scoutaboe-krijgers. Brachim wordt uit zijn bed getrommeld om te schuifelen en net voor de aftrap verschijnt ook onze keeper Knutski die in de modder plaats mag nemen om de netten schoon te houden.

Trainer Stijn Vandousselare puzzelde volgende opstelling bijéén:
Een 4-4-2 met in verdediging: Daf,Weert,Verhulst,Rucky. Midden: Sabbe, Raçon,Bert,Andy. Spits: Roeland en Bull.

De match begint evenwichtig maar al snel weet Scoutaboe het laken naar zich toe te trekken. Sabbe weet op rechts goed de ruimte te benutten en dit resulteert in enkele voorzetten en corners. Aneca begint wat onzeker te voetballen en Scoutaboe voert de druk op. Dit wordt al snel omgezet in een doelpunt. En wat voor één! Bully krijgt van Roeland de bal in de carré, draait weg van zijn man en jaagt de bal in de rechterbovenhoek. Bam! En 1-0! De tegenstander lijkt het noorden kwijt en Scoutaboe gaat lustig voort op zijn elan. Al combinerend raakt de thuisploeg gemakkelijk aan de zestienmeter. Bert dribbelt naar de achterlijn en legt terug op Sabbe. Na wat gewriemel duwt die laatste de bal voorbij een grabbelende doelman. 2-0 en het tweede seizoensdoelpunt van den Duits. Ondertussen maakt de tegenstander weinig klaar. Enkele prikjes worden goed afgeweerd door een secuur spelende groenwitte verdediging onder leiding van een sterke Weert.
Met twee doelpunten voorsprong gaat Scoutaboe de rust in, dat ziet er goed uit!

Helaas, de veteranen (die helemaal niet zo veteraan zijn) komen met hernieuwde moed uit de kleedkamers en scoren de aansluitingstreffer. 2-1. Knutski geklopt hoewel de bal in eerste instantie bleef plakken in de modderpoel. Ene veteraan was echter goed gevolgd en wist waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière te prikken.
Maar niet getreurd want ‘zo snel als klappen’ dikken de scoutaboërs de score weer wat aan. 3-1. Een knal van Bull priemt zich door een bos van spelers tegen de netten! Het is al het vijfde seizoensdoelpunt van onze nieuwbakken spits.
Maar de Anecanezen geven zich niet op. Scoutaboe begint wat achteruit te hangen en dit leidt tot meer balbezit voor de tegenstander. Vooral hun linksflank zorgt met zijn dribbels voor problemen in de verdediging. Ondertussen laat ook de scheidsrechter zich niet onberoerd. Een vuile tussenkomst van een veteraan wordt bestraft met geel. Veteranen Aneca gaat hier niet mee akkoord. En als Bert een snedige tackle uitvoert vraagt men bij de arbiter om nog eens hetzelfde te doen. Het gemor van de tegenstander verstomd als Brachim effectief het geel onder de neus van de verbaasde scoutaboe-speler duwt. (hoewel Bert geen bal raakte, was de man ook al lang gaan vliegen!)
De veteranen maken er een sport van om de scheidsrechter te beïnvloeden. Als Knutski een bal net op de lijn weet te stoppen, claimt men een doelpunt. Dhr. Brachim gaat hier niet op in. Goede beslissing van de arbiter! Dit betekent nochtans niet dat scoutaboe de zaakjes al binnen heeft. De tegenpartij komt meer en meer opzetten en weet een tweede doelpunt te scoren. De bal word te kort teruggespeeld op de scoutaboe-verdediging, een alerte veteraan met de bal aan de haal en het leer word netjes in de verste hoek gedropt. 3-2 en nog een lange tweede helft, het wordt nog warm voor Scoutaboe. Toch komen er nog kansen voor Groenwit. Sabbe neemt een schot van Bert in ontvangst, draait en schiet op doel. Mooi gedaan maar het schot is iets te zwak en de keeper weert. Sabbe is ook betrokken bij een volgende gevaarlijke actie. Net voor de zestienmeter behoudt hij het overzicht en legt af naar de aankomende Dries Racon. Die zet de keeper aan het werk maar die behoudt de score. Het gaat nu over en weer want de veteranen ruiken hun kans op een gelijkspel. Kansen zijn dan ook hun deel en het onvermijdelijke gebeurt. Een schot wijkt af op de ongelukkige Bart Verhulst (die trouwens sterk staat te spelen) en verdwijnt achter Knutski in het doel. 3-3 en de veteranen worden beloond voor hun weerbaarheid. Scoutaboe probeert nog wel maar zit op het tandvlees.

Een gelijkspel is dan ook de eindstand van een evenwichtige match waar, gezien het scoreverloop, er misschien iets meer inzat voor de thuisploeg. Niettemin weet Scoutaboe steeds beter te spelen en gaan de spelers van trainer Does met een goed gevoel de winterstop in.


 

Verslag : Bert Reynaert