8 oktober 2006 :Scoutaboe - St.-Jorisvrienden

Scoutaboe - St. Jorisvrienden 2-4
Kortemark, 8 oktober 2006
Scoutaboe: Kurt Decoene, Jan Kimpe, Kleine Verscheure, Dieter Blomme, Bart Verhulst, Tom Cortvriendt, Tim Deweerdt, Dries Raçon, Bert Reynaert, Jasper Wouters, Wesley Puype, Vincent Decomble, Andreas Vanneste, Kristof Vandecasteele, Dries Sabbe, Stijn Vandousselaere, Tim Dickel, Roeland Gunst, Dries Laleman, Wouter Mattelin

Voor de tweede maal dit seizoen speelt Scoutaboe een thuismatch. Op weg naar de Derde Pling arena houdt de ploeg nog een korte halte aan het oc om en groupe onze stem uit te brengen.

De weergoden staan aan onze zijde, het supportersaantal is in ons voordeel, nu nog het geluk. De eerste minuten gaat het spel rustig op en neer zonder doelkansen. Beide ploegen zoeken elkaar af. De eerste echte kans is voor scoutaboe, dat speelt met Tom en Dries in de spits, maar die laatste durft niet te trappen en loopt de bal over de achterlijn.

Die eerste 15 minuten veldoverwicht voor Scoutaboe worden doorbroken door een doelpunt van de St.Jorisvrienden dat uit de lucht komt vallen. Een schot uit de 2e lijn bots net voor en over keeper Kurt. Scoutaboe weet dat het de moed niet mag laten zakken, tevergeefs, de tegenstander krijgt het lichte veldoverwicht dat Scoutaboe voordien had. Ze creëren hieruit enkele kleine kansjes. Het is wachten op een afgeweken bal die links naast onze machteloze goalie binnengaat. Een tweede bittere pil die scoutaboe moet slikken.
De Jorisvrienden gaan door op hun elan en op een hoekschop wordt de bal mooi in de verste hoek gekopt. Het eerste doelpunt waar Scoutaboe op waarde wordt geklopt.

De trainer voert enkele wissels door en scoutaboe herbront. Een verre bal van een uitstekende Dieter, kan Roeland perfect verlengen in de loop van Dries. Tom ziet van dichtbij hoe zijn spitsbroeder de bal onder de keeper van St.Joris doorschuift. Moord en brand, na Daan terug iemand die een eerste doelpunt voor scoutaboe maakt. Nu zit de vlam in pijp en scoutaboe legt de tegenstand dan ook het vuur aan de schenen. Net nu fluit scheidsrechter Wesley rust.

Kort na de rust vindt Scoutaboe terug het tempo van voor de rust en neemt de bovenhand. Scoutaboe dreigt en de keeper moet nu en dan ingrijpen. De nieuwe aanwinst in de spits, Roeland, gaat aan de haal met de bal in de rechthoek, de keeper glijdt in zijn voeten, lost de bal en die belandt voor de voeten van Wouter Mattelin. Die laat deze kans niet liggen. 2-3 . De JV-vrienden worden ongerust, maar herpakken zich. Dries Laleman die keeper Kurt vervangt, antwoordt op een afstandsschot met een prachtige parade. Even is scoutaboe onoplettend in de verdediging en de tegenstand prikt de bal terug tegen de netten. Voor de St. Jorisvrienden moet het niet meer, en de match keert zich weer. Jan Kimpe dweilt de rechterkant af op aangeven van Raçon, Jan geeft de bal naar het midden waar Roeland scoort, uit buitenspelpositie weliswaar. Jammer, geen aansluitingstreffer. Kort daarna valt Roeland uit na een botsing met de keeper.

Er is nog even verwarring op het veld wanneer arbiter Wesley vindt dat hij de match niet meer onder controle heeft, hij laat zich vervangen door Kurt. Die fluit een penalty voor Groen-Wit, maar zijn beslissing wordt teruggefloten door de tegenstand en Kurt keert op zijn passen terug. Geen 3-4. Scoutaboe geeft niet op en naast enkele corners moet nog een schot van Bert dat rakelings naast gaat, vermeld worden.

Onze excentrieke trainer, Stijn, maakt weeral de verwachtingen waar. Een hele goede en hoopgevende match van Scoutaboe, ook degenen die niet in het verslag voorkwamen speelden een bijna feilloze match. Laten we het geluk als boosdoener viseren, hoe anders verklaar je twee lullige tegentreffers?

Als laatste nog een bedankje voor de twee uitstekende scheidsrechters, Wesley en Kurt.

Verslag : Dries Sabbe