15 april 2007 : Scoutaboe - Sportgroep 70

Scoutaboe - Sport 70 : 0-1
Kortemark, 15 april 2007

Trainer ad interim: Dieter Blomme

Spelers: Dries Laleman, Kristof Vandecasteele, Tom Cortvriendt, Jochim Mergaert, Vincent Decombele, Stijn Verhulst, Dries Sabbe, Dries Raçon, Roeland Gunst, Kurt Decoene en Wesley Puype

Tijdens de dagen vóór de match regende het afwezigheden op het forum van Scoutaboe. Al snel groeide het besef dat er duchtig 'topegeschart' zou mogen worden om aan een volledig elftal te geraken. Dat lukte in extremis, onder meer door enkele sujetten uit hun bed te bellen en enkele nieuwe talenten aan te werven. Het leverde een waarlijks unieke opstelling op. Twee nietsvermoedende debutanten, Stijn Verhulst en Jochim Mergaert, werden genadeloos voor de leeuwen gegooid. Zou Stijn, gepositioneerd op de rechterflank, zich net als broer Bart uit de slag kunnen trekken op het voetbalveld? Zou Jochim centraal achteraan de aanvallers van de tegenstander kunnen afshrekken?

Sport 70 had een stevige reputatie. Tijdens de eerste helft werd duidelijk dat niet Sport 70, maar de loden zon onze grootste opponent zou worden. De groenwitte truitjes leken nooit zo zwaar als in deze laatste thuismatch. Sommigen hadden achteraf zelfs last van geïrriteerde tepels.

Tijdens de eerste helft had Sport 70 veldoverwicht, maar verder dan schoten uit de tweede lijn geraakte het meestal niet. Scoutaboe verweerde zich, maar had veel moeite om de keeper van de tegenstander te bedreigen. Het geraakte wel meerdere malen aan de grote rechthoek, maar steeds ontbrak de laatste pass. Na een goede aanval bevond Sabs zich in een kansrijke positie, maar diens schot geraakte niet voorbij de verdediger. Hard was het schot wel, want de verdediger in kwestie, die de bal pardoes tegen de neus kreeg, was eventjes groggy.

Even over halfweg de eerste helft kwam Sport 70 niet onverdiend op voorsprong. Een voorzet vanop links werd keurig binnengekopt. De stand bleef dezelfde tot aan de rust.

De tweede helft begon aan een veel lager tempo dan de eerste. De warmte begon zijn tol te eisen, met het geleverde spel als voornaamste slachtoffer. Deze 35 minuten was er een zonder hoogtepunten. Geen van de twee keepers werd zwaar onder vuur genomen. Sport 70 probeerde het vaak met afstandsschoten, maar nooit succesvol. Scoutaboe zat met dezelfde kwaal als in de eerste helft: het strafschopgebied kon wel bereikt worden, maar echte kansen kon het niet creëren. Het bleef 0-1, ondanks alles een puik resultaat tegen deze sterke tegenstander.

Verslag : Roeland Gunst