Scoutaboe – Hadikades 0-7
Kortemark, 22 oktober 2006

Scoutaboe: Kurt Decoene, Dieter Blomme, Tim Dickel, Tim Deweerdt, Bart Verhulst, Jeroen Verscheure, Andreas Vanneste, Dries Raçon, Bert Reynaert, Dries Sabbe, Daan Wouters, Vincent Decomble, Wesley Puype, Kristof Vandecasteele
Scheidsrechter: De Hr Trio

De match tegen Hadikades kondigt zich aan als een zware klus. De Diksmuidenaars slaagden er niet lang geleden in om 5-5 te spelen tegen de Rickvrienden, en als je 5-5 speelt tegen de Rickvrienden dan ben je gróót in de Fair Play Liga. Nochtans zijn de eerste 5 à 10 minuten voor Scoutaboe, dat het balletje vlot laat rondgaan en een paar keer dreigend voor het vijandelijke doel opduikt. Dan begint het tij echter te keren en dwingt Hadikades veldoverwicht en een resem kansjes af. Halverwege de eerste helft komt Hadikades verdiend op 0-1. Scoutaboe behoudt echter de organisatie en vangt Hadikades goed op, de gelen slagen er niet in hun voorsprong uit te bouwen. Scoutaboe komt er nu en dan eens uit en iedereen van spits tot verdediger knapt in de eerste helft zijn verdedigend werk op. Nul-een is al bij al een knappe ruststand tegen deze tegenstander.

De tweede helft begint rampzalig voor groen-wit, wanneer een iets té gretig meeverdedigende Dries Raçon de bal met de hand beroert in het strafschopgebied en de alert leidende scheidsrechter Trio resoluut naar de stip wijst. Nul-twee voor Hadikades. Vanaf dan loopt het fout voor Scoutaboe, dat de organisatie begint te verwaarlozen. Al te vaak stappen groen-witten te snel uit positie, soms uit vermoeidheid of gelatenheid, maar even vaak uit honger naar de bal. Voeg hier een aantal wissels kort na elkaar aan toe en de afwezigheid van trainer Does om een en ander te coördineren zorgt ervoor dat Scoutaboe volgens het klassieke stramien in de val loopt. Er komen grote gaten en spelverdeler Carac van Hadikades weet telkens feilloos de vrije man te vinden. De Diksmuidenaars spelen het knap uit en draaien Scoutaboe nog een pijnlijke vijf goals om de oren.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel, de ijver van Scoutaboe levert ook enkele mogelijkheden op op de counter. De grootste kans kwam er toen Bart achteraan goed uitverdedigde en de bal via enkele tussenstations voor de voeten van Forrest belandde, die besloot met een strak schot op de keeper.

Zonder discussie een verdiende overwinning voor Hadikades, al moet gezegd dat Scoutaboe de boel lang goed gesloten hield in de eerste helft, er zelfs enkele keren dreigend uitkwam, en het de match in de tweede helft voor een deel zelf weggegeven heeft. Jammer, maar tegen een tegenstander als Hadikades kan elk concentratieverlies dodelijk zijn.

Tot slot nog een pluim voor scheidsrechter Trio, voor kotjeskuisers Bart en Sabbi, voor de sportieve en sympathieke tegenstanders en natuurlijk voor onze supporters

Verslag : Daan Wouters