Kortemark, 19 november 2006

Scoutaboe: Kristof Vandecasteele, Dieter Blomme, Andreas Vanneste, Jan Kimpe, Tim Dickel, Tim Deweerdt, Tom Cortvriendt, Wouter Mattelin, Jasper Wouters, Dries Sabbe, Bert Reynaert, Dries Raçon, Wesley Puype, Roeland Gunst, Tom Denoo, Daan Wouters (coach)

Scheidsrechter: De Hr. Trio

Doelpunt voor Scoutaboe: Tom Cortvriendt

In het verleden verloren Onze Helden telkens met het kleinste verschil van Brugse Beren: 2-3 en 2-1. Bovendien deed Scoutaboe het vrij goed de laatste weken. En dus werd er in Kortemark stilletjes gedroomd van een gelijkspel of misschien zelfs een tweede overwinning dit seizoen. De match start echter rampzalig voor de groen-witten op noppen. Al na 1 minuut mogen de Bruggelingen een penalty trappen na een haakfout en staat het 0-1. Meteen het sein voor Scoutaboe om over te schakelen naar een 4-4-2. We krijgen een aantrekkelijke eerste helft voor de toeschouwers met veel ruimte en een hoog tempo. Scoutaboe komt na tien minuten op gelijke hoogte via Tom Cortvriendt na een flater van de Brugse goalie, die nog een beetje naar de drank stinkt. Maar de Brugse Beren controleren en scoren nog voor rusten de 1-2.

Na de rust moet Scoutaboe terug en de Brugse Beren tikken groen-wit bij momenten zoek. De 1-6 is niet echt een overdreven score, Scoutaboe mag weliswaar de bal wat laten rondgaan op eigen helft maar slaagt er niet een keer meer in om de nochtans onzekere Brugse doelman te bedreigen, behalve met een traag vallend afstandsschot van Kristof Vandecasteele dat op de lat belandt. Een serieuze opdoffer voor groen-wit en sippe gezichten na de match. Maar als er een ploeg is die nooit lang stilstaat bij een verliesmatch is het Scoutaboe! Op naar volgende week, voor de match tegen Oud Savio.

Tenslotte ook een bijzonder grote pluim op de hoed van scheidsrechter Trio, die op zijn eentje bijna zo goed floot als een echt scheidsrechterstrio en deze felle match met hoog oplopende emoties in goede banen leidde.

Verslag : Daan Wouters