10 september 2006 : Haverlo - Scoutaboe

Haverlo – Scoutaboe 5-0
Brugge, 10 september 2006
Scoutaboe: Kurt Decoene, Jan Kimpe, Jeroen Verscheure, Dieter Blomme, Bart Verhulst, Tom Cortvriendt, Tim Deweerdt, Dries Raçon, Daan Wouters, Bert Reynaert, Björn Rosselle, Jasper Wouters, Wesley Puype, Vincent Decomble, Andreas Vanneste, Kristof Vandecasteele, Dries Sabbe, Stijn Vandousselaere

Voor de eerste match van het nieuwe seizoen zakt Scoutaboe met een indrukwekkende delegatie van 18 spelers af naar Brugge voor het treffen met Haverlo. In het verleden ging groen-wit met 6-0 en 4-1 onderuit tegen deze Bruggelingen. Een hapklare brok zou het dus niet worden, maar hapklare brokken zijn er nu eenmaal niet in de sterk bezette Fair Play Liga.

Anciens Konstant Decleir, Wouter Mattelin en Tim Dickel moeten verstek geven, maar in hun plaats kan Scoutaboe rekenen op de wederoptredende Dries Sabbe en Jeroen Verscheure en bovendien mogen Jasper Wouters en Björn Rosselle hun eerste officiële minuten in Scoutaboe-shirt spelen.

Oefenmeester Stijn Vandousselaere start met een verrassende 4-5-1 en dat lijkt een goede keuze van de alerte nieuwe trainer. De eerste 5 à 10 minuten laat Scoutaboe het balletje goed rondgaan en komt Haverlo er weinig aan te pas. Echte kansen afdwingen blijft wel het probleem, een stevig schot van Bert gaat maar rakelings naast de goal. Bij de eerste tegenaanval toont Haverlo echter waar het groen-wit aan ontbreekt: efficiëntie. Na een knappe combinatie en dito schot staat het 0-1.

De rest van de eerste helft gaat gelijk op maar het is Haverlo dat de beste kansen bijeenvoetbalt. Een schot wijkt af op het been van een Scoutaboe-verdediger, Knut is verrast en ziet de bal aan de andere kant van het doel binnenhobbelen. Even later dwarrelt een schot via de paal binnen. 0-3 is de ruststand. Ondertussen heeft nieuweling Björn Rosselle al meteen zijn visitekaartje afgegeven middels viriel middenveldspel en enkele stevige Vanderhaeghe-achtige ingrepen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld: Scoutaboe dat vrij goed zijn streng trekt maar er niet in slaagt om echte kansen bijeen te voetballen. Toch een eerste grote wapenfeit van de snedig opererende en veel de bal vragende neofiet Jasper Wouters. De Haverloose keeper moet zijn schot uit de tweede lijn lossen – Dries Sabbe is bij de pinken en staat op de juiste plaats maar mikt de bal van dichtbij over de goal. Dé kans van de wedstrijd en enkele slapeloze nachten in het verschiet voor Sabiwabi! Ondertussen heeft Haverlo er nog twee ingestampt, toch jammer soms dat die tegenstanders zo hun best blijven doen.

Tom Cortvriendt voetbalt zich nog een mooie kans bijeen, zijn schot gaat voorlangs. In de laatste minuten zet Scoutaboe nog alles op alles, maar een braaf schotje van Daan uit de tweede lijn is alles wat het slotoffensief nog oplevert.

Al bij al een faire match geleid door een capabele scheidsrechter. 5-0 is een zware score, maar om Rode Duivels-gewijs het goede nieuws te benadrukken moeten we toch ook vermelden dat Scoutaboe al een aardig potje meespeelde in zijn eerste match van het nieuwe seizoen (de ervaren scheids wist te zeggen dat het vooral de afwerking is die het probleem is bij Scoutaboe) en dat dit zeker perspectieven opent voor de toekomst!