1 april 2007 : Brugse Beren - Scoutaboe

Brugse Beren - Scoutaboe 2-0

Scoutaboe: Kurt Decoene, Dieter Blomme, Bart Verhulst, Kristof Vandecasteele, Tim Dickel, Tom Cortvriendt, Roeland Gunst, Wesley Puype, Bert Reynaert, Dries Raçon, Daan Wouters, Andreas Vanneste, Dries Sabbe, Tim Deweerdt

Na de 1-6 thuisnederlaag tegen Brugse Beren heeft Scoutaboe iets recht te zetten tegen het internationaal gekleurde elftal uit Brugge. Groen-Wit start met een 4-5-1. Alles zit goed dicht, de Brugse Beren hebben de bovenhand maar slagen er niet in een voldragen kans bijeen te voetballen tijdens de eerste helft. Wanneer de bal dan toch eens tussen de palen belandt, staat keeper Knut paraat. Scoutaboe speelt het spel slim en creëert uiteindelijk nog de gevaarlijkste kansen op de counter: Roeland met een mooi schot dat door de keeper overgetikt wordt, Dries met een strak schot voorlangs.

In de tweede helft een iets ander spelbeeld: Brugse Beren lijkt het drukken moe te worden en Scoutaboe komt er iets vaker uit. Dit resulteert enkele keren in dreiging, maar niet in echte kansen. Groen-wit trapt ook net iets te vaak in de buitenspelval. Opschudding na tien minuten in de tweede helft. Scoutaboe voert een wissel door, keeper Knut van groen-wit heeft dit niet in de gaten en geeft een doeltrap. Jammer genoeg geen al te beste, want de doeltrap belandt in de voeten van een tegenstander, die zijn medemaat bedient die droog binnenknalt. Scoutaboe koud gepakt. Het protest van groen-wit bij de scheidsrechter laait hoog op maar levert niets op en hier en daar vult een scheldwoord de lucht boven het Brugse gras.

Na een akkefietje met Dieter Blomme krijgt een speler van Brugse Beren geel van de scheids. De voetbalwedstrijd wordt nu meer een pingpongmatch, echt vlotte combinaties komen er niet meer van beide ploegen en het aantal 'professionele fouten' schiet de hoogte in. Roeland en Bull mogen nog eens op de keeper af, maar ze worden te ver naar de buitenkant gedreven door hun tegenstander om nog gevaarlijk te kunnen zijn. Twintig minuten ver in de tweede helft komen Brugse Beren op 2-0 na een kopbalgoal. Bull krijgt tijdens het wedstrijdeinde nog een gele kaart. Het slotoffensief van de groen-witten levert niets meer op.

De frustratie bij Scoutaboe is engiszins begrijpelijk. Groen-wit kon lang de 0 houden en net toen het zelf goed in de match begon te komen, geeft het een betwistbare tegengoal weg. Al bij al heeft Scoutaboe niet genoeg gebracht om aanspraak te kunnen maken op een zege, maar de manier waarop maakt de 2-0 wat moeilijk om verteren.

Verslag : Daan Wouters