Scoutaboe: Kristof Vandecasteele, Andreas Vanneste, Tim Dickel, Tom Cortvriendt, Dieter Blomme, Dries Raçon, Daan Wouters, Wouter Mattelin, Tim Deweerdt, Kurt Decoene, Vincent Decomble
Toeschouwers: 7
Scheidsrechter: Rik Gailliaert
Op een zonnige maar frisse zondagmorgen mag Scoutaboe voor eigen publiek (bedankt, green-white army!) het prille lentegras op tegen Oud Savio. Enkele belangrijke sterspelers van Scoutaboe raken hun bedstee niet uit, waardoor Scoutaboe met tien de wei in moet. Gelukkig moet ook de tegenstrever het met tien spelers stellen. Het treffen start met een kwartiertje vertraging doordat de Bruggelingen eerst verkeerdelijk richting Koekelare gereden waren.

Scoutaboe - met Kristof in de goal in plaats van de zieke titularis Jan Kimpe en de licht geblesseerde Tim Dickel die toch de eerste vijftien minuten volmaakt - moet het initiatief doorlopend aan Oud Savio laten. De tien uit Brugge raken echter niet verder dan schoten uit de tweede lijn en talloze hoekschoppen die niks opleveren. Scoutaboe speelt professioneel 'catenaccio' en houdt alles netjes onder controle maar slaagt er niet in echt gevaarlijk te zijn.

In de tweede helft kiest Scoutaboe voor een iets aanvallender opstelling. Dit resulteert nu en dan in wat druk van de groen-witten, maar ook in meer kansen voor de tegenstrever. Het verdedigend werk van Scoutaboe is in de tweede helft soms op het randje (de scheids had gerust een gele kaart kunnen trekken voor een fout op een doorgebroken man) en de frustratie over het uitblijven van een doelpunt groeit zichtbaar bij enkele spelers van Oud Savio, maar scheidsrechter Rik leest het spel als een eerste klasse-arbiter en houdt alles netjes onder controle.

Na een van de vele Oud Savio-corners komt de bal dan voor een zoveelste keer voor de voet van een speler uit de tweede lijn terecht, die deze keer ongenadig binnenschiet: een logische 0-1 voor Oud Savio.

Een tiental minuten later staat het 0-2 na een snelle aanval die twee Bruggelingen afzondert voor doel. De ene spits legt af voor de andere, een attent keepende Stof voor de tweede maal geklopt: 0-2.

Scoutaboe stelt hier een pracht van een aanval tegenover die start op links, waar Raçon op zijn Raçons (balletje vooruit tikken en net voor de tegenstander er zijn voet tegen zet een bruggetje) drie man oprolt en daarna secuur achteruitpast naar Swos (Wesley Puype), die klaarlegt voor de aanstormende Sosys (Wouter Mattelin), die echter net naast besluit. Een van de zeldzame open kansen voor Scoutaboe, maar wel een van de mooiste aanvallen van de match.

Terechte zege voor Oud Savio, maar Scoutaboe vocht met een groot strijdershart en met beperkte middelen (door blessures en afwezigheden) en blikt dus toch met een goed gevoel terug op een mooie voetbalzondagochtend.