14 november 2004 : Essevrienden - Scoutaboe

Essevrienden - Scoutaboe : 5-0
Lichtervelde : 3 toeschouwers voor scoutaboe
Scheidsrechter: Rik Gailliaert
Scoutaboe: Jan Kimpe, Dieter Blomme, Jeroen Verscheure, Stijn Vandousselare, Daan Wouters, Jochim Mergaert, Kristof Vandecasteele, Bert Reynaert, Dries Raçon, Steven Vandecasteele, Kurt Decoene

Scoutaboe moet voor deze wedstrijd z'n basisspelers Decleir, Dickel, Deweerdt, Cortvriendt en Mattelin, forrest, swos missen maar start niettemin onder een prettig novemberzonnetje met een onuitgegeven noodteam en zonder reservespelers aan de match in de Lichterveldse wijk 'Esse'. Jochim Mergaert maakt zijn debuut in Scoutaboe en start op de linkerflank, Dries Raçon verhuist naar het centrale middenveld en de wederoptredende Kristof Vandecasteele speelt rechtsmidden, centraal achteraan staat het onuitgegeven duo Stijn Vandousselare & Daan Wouters, beiden ook wederoptredend na een periode van gedwongen inactiviteit op de voetbalvelden.

Vooraf lijkt de boodschap om de schade zoveel mogelijk te beperken, en Scoutaboe slaagt er aanvankelijk ook in om de zaak netjes onder controle te houden. Het blijft lang 0-0, tot een misverstandje tussen de snedig spelende Dieter en de scheids (was de bal over de lijn of niet?) leidt tot een doorbraak op links van Essevrienden. Een jammer en vermijdbaar doelpunt, al had Essevrienden op dat moment ook al twee keer de paal getroffen.

In de tweede helft komt Hazif in, de zwarte superspits van Essevrienden, net de ramadan achter de rug en dus nog competitieritme ontberend. Scoutaboe gooit echter alles in de aanval, gaat domineren en maakt het spel. Maar Essevrienden kan nu met de snelle en bedrijvige Hazif in de spits zijn geliefkoosde counterspelletje gaan spelen en dit resulteert in enkele knappe goals.

In het spel was Scoutaboe op zijn minst de evenknie van Essevrienden. Voor de goal toonden Essevrienden zich echter heel wat scherper en dus een verdiende zege voor de Lichterveldenaren na een faire en aangename wedstrijd. Al bij al toch een overdreven score en geen misse prestatie van dit inderhaast samengerakelde Scoutaboe, dat toch een hechte ploeg op het veld wist te zetten!

Verslag gemaakt door Daan Wouters

- Foto's